donderdag 26 november 2009

Trekking in de Colca Canyon

We hebben een 3daagse trekking gedaan in de Colca Canyon. De 2e diepste Canyon van de wereld (de diepste ligt een stukje verder op) en 2 keer zo diep als de Grand Canyon. Diep dus! Daar zijn wij naar de bodem gelopen en weer omhoog.
De eerste dag werden we 's nachts om een uur of 2 opgehaald. Onderweg nog gestopt bij een punt waar tientallen reuzencondors vliegen. Echt reuzachtig en vlakbij! Vanaf daar zijn we verder gereisd met een lokale bus, we zaten tussen mensen met planten in doeken op de rug gebonden en kinderen van top tot teen in lama-wollen kleren.
Om een uur of 11 begonnen we met lopen. De eerste dag omlaag tot de bodem van de Canyon. Viel nog niet mee, over de smalle zand- en stenenpaadjes en naar beneden lopen is een behoorlijke belasting voor de benen. En de rivier op de bodem van de Canyon leek maar niet dichterbij te komen. Bij aankomst bij het kamp kregen we lama te eten gekookt op een houtvuurtje. De volgende wandeldag was eens stuk makkelijker en ondertussen wat gekeken bij lokale bergdorpjes. Bij aankomst bij het tweede kamp, ook op de bodem van de Canyon was het heerlijk weer en hebben we lekker in het wel een beetje koude zwembad afgekoeld. De laatste dag was alleen maar klimmen, 1200 meter omhoog. In een paar uur waren we al boven, het ging veel makkelijker dan verwacht.
Echt super mooie dagen gehad, enorm mooi om de stijle hellingen te zien, soms ook wel een beetje spannend die diepe afgronden. Maar erg mooi! Daarna wel een paar dagen last van spierpijn gehad.






Regelmatig kwamen we onderweg ezels tegen, anders dan lopen of ezelvervoer is er niet.












Het zigzagpad wat we de laatste dag naar boven liepen.