zondag 8 november 2009

Aangekomen in Lima, Peru

Na de reis vanuit Suriname via Trinidad&Tobago en Panama zijn we aangekomen in Peru. De taxi die ons op het vliegveld op zou halen was er niet, maar na gebel met het hostel, kwam de taxi toch. De auto was misschien wel even oud als wij zelf waren, maar zijn met een rammelende auto toch bij ons hostel aangekomen.

De afgelopen 2 dagen hebben we Lima verkend. Heel wat anders dan Paramaribo. Lima is groot, heel groot, zo'n 8 miljoen inwoners heeft de stad. Wat wij ook niet meer gewend waren zijn hoge gebouwen, brede wegen, rechts rijden, grote warenhuizen en lange winkelstraten. En het schoenen aan in huis, de eigenaar van het hostal vond het een beetje vreemd toen Joep zijn schoenen bij de deur uit wilde doen, wat we in Suriname gewend waren. En vooral de eerste dag hebben we moeten wennen aan de 'kou'. Nou ja, kou, overdag is het hier in Lima zo'n 20 graden, dus echt koud is het niet, en zijn vandaag zelfs best een beetje verbrand. Maar wel wat frisser dan de 30 graden van Suriname. Allebei hebben we een soort kou-allergie en krijgen jeuk en bultjes op de huid als het te koud wordt. Morgen vertrekken we met de bus richting het Zuiden van Peru, daar is het warmer dan in Lima. Maar verderop in onze reis komen we ook op grote hoogtes, waar het vooral 's nachts behoorlijk koud kan zijn. Dus we zullen zien.

We zijn erg blij met het Spaans dat we de afgelopen maand bijna elke dag een uur hebben geoefend met een audio-cursus. We hebben al heel wat Spaans moeten gebruiken. Engels kom je hier niet zo ver mee. Basis-zinnen lukken ons in het Spaans, het lastige is dat als reactie soms hele Spaanse verhalen komen of allerlei vragen, waar we dan een antwoord opgeven, maar niet altijd zeker zijn of het antwoord nou passend bij de vraag is. Maar we zijn in ieder geval al heel blij dat het een heel klein beetje lukt om in het Spaans de communiceren.

We hebben een mobiel nummer in Peru:
0031-511 993648917
Onze Surinaamse nummer werken NIET meer.

Adios,

Marit en Joep

Hoogste punt in Lima, zover je kan kijken is er stad

In het centrum van Lima

Barranco, de wijk waar we in een hostal zitten



Liefs Marit Baken en Joep van der Harst