maandag 23 juni 2008

Beestjes

We hebben al behoorlijk wat huisdieren: hagendissen, gekko’s, muggen, mieren en een grote pad welke in de sloot achter het huis woont. ’s Nachts doen de 4 honden van beneden mee aan het blaffen met alle andere honden uit de buurt.
We hadden een paar dagen geleden een vleermuis door de woonkamer fladderen. Eerst geprobeerd met een zeef te vangen maar dat was geen succes. Een CD bak werkte beter. De onderburen dachten dat het een vlinder was, maar gezien zijn hanggedrag leek het toch wel erg een vleermuis. Het is ons bekend dat vleermuizen Rabiës kunnen hebben. Maar als je hem in je huis laat is de kans helemaal groot dat ze tegen je aanvliegen. Het is gelukt om hem zonder verwondingen buitenshuis te krijgen. De gekko’s zijn zeer welkom aangezien ze het muggenaantal proberen onder controle te krijgen. Marit wil ze liever niet tijdens het eten boven het bord hebben hangen (aan het plafond van het balkon).
Gisteren zijn we bij de onderburen op verjaardagsvisite geweest, waar dan veel mensen op af komen en niet alleen omdat er dan goed gekookt wordt(?). We zaten nog niet of kregen al een vol bord met eten.
Het begint al aardig te wennen hier in Paramaribo, dat we een halve dag bezig zijn met het krijgen van één werkend en één niet werkend bankpasje vinden we allang niet meer vreemd.
Inmiddels word ik, Joep, ook medisch gekeurd voor mijn aanstelling dankzij de medisch directeur nog versneld ook. Ook heb ik kennis gemaakt met één van de twee neurologen. Waarschijnlijk kan ik 1-7 beginnen.